La 87a edició de la Fira de Tardor ha omplert els carrers de Navàs de cultura i gastronomia durant tot el cap de setmana. Tanmateix, les pluges intermitents d'ahir van provocar la cancel·lació de les sardanes i van causar la reubicació d'altres actes programats com la Trobada de Puntaires i l'espectacle itinerant La llebre i la tortuga. Tot i això, el regidor de Promoció Econòmica i Medi Ambient de la localitat, Uriel Montesinos, remarca l'èxit d'assistència als actes programats, sobretot en els de dissabte, i afegeix que aquests van permetre assolir l'objectiu marcat pel consistori d'apropar el comerç de proximitat a la població.

«La Fira de Tardor tradicionalment és una festa artesanal. Des de l'Ajuntament estem treballant en la incorporació del producte local en la celebració», explica el regidor. Un dels objectius principals del consistori és el de «recuperar el comerç local, ja que el Bages és una terra amb productes propis», afegeix. Per a Montesinos, és important «crear una Fira de Tardor que barregi diferents aspectes com la cultura, l'oci responsable, els vins i la gastronomia local, i alhora pugui arribar a qualsevol persona».

D'aquesta manera, el regidor considera que la festa és un element que els apropa a «tractar d'assolir una recuperació dels oficis artesanals i del sector primari». La proximitat amb productors locals també permet «conscienciar sobre la importància del producte de qualitat i proximitat. Un fet que actualment és necessari», conclou Montesinos.