Els dos partits de govern de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, Alternativa x Sant Joan i el PSC, asseguren que la seva acció va dur a l'acord amb la Generalitat perquè l'institut Cardener s'ubiqui en un nou edifici. El govern va emetre ahir un comunicat en què assegura que la decisió es va prendre el dia 22 d'octubre en una reunió que van mantenir l'alcalde, Jordi Solernou, la regidora d'Ensenyament, Elia Tortolero, i el regidor d'Obres, Marc Barons, amb la directora dels serveis territorials d'Educació de la Catalunya Central, Dolors Collell.

El grup de Compromís i ERC, tal com informava dissabte aquest diari, van impulsar una moció al ple per tal de cercar un posicionament del municipi en la mateixa línia de l'acord, però fonts del govern asseguren que els dos partits ja eren coneixedors de quina era la negociació amb la Generalitat i que, per això, i per buscar que en aquest tema hi hagués unitat pel que fa a partits del municipi s'havia fet canvis en la moció que van presentar els dos partits de l'oposició.

«La reunió [amb la delegada d'Ensenyament] va servir per comunicar per part del govern de Sant Joan al departament d'Ensenyament l'entrega dels terrenys situats en el sector Llobet del municipi al llarg de l'any 2020 per a la construcció d'un nou edifici per a l'institut Cardener». Una proposta que al mateix temps descartava «l'opció de rehabilitar el mateix edifici on es troba actualment ubicat l'institut Cardener».

En el seu comunicat, els dos grups de govern expliquen que «els grups municipals d'ERC i Compromís van optar per dur al ple de dijous passat una moció que demanava, precisament, el que ja s'havia decidit per part del govern municipal i el departament d'Ensenyament. Una moció que es va esmenar per tal de donar-li un nou sentit tenint en compte que la decisió ja estava presa, i que va tenir el vot a favor dels 17 membres del ple».

L'equip de govern municipal «desmenteix» que la decisió de construir un nou edifici es prengui gràcies a la moció d'ERC i Compromís.

Compromís ho desmenteixen

El portaveu de Compromís per Sant Joan, Albert Marañón, desmenteix la versió del govern. «No tenia clara la ubicació i s'ha acabat decidint per la pressió de l'0posició», assegura el portaveu del grup polític. En aquest sentit, afirma que en el pacte de govern Alternativa i PSC no es decanten per cap ubicació i que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va demanar que es decidissin quan va visitar el municipi el juny. «És a dir, no ho havien decidit», destaca, i afegeix que la reunió amb Serveis Territorials es va produir després de la moció de l'oposició.