La Diputació de Barcelona lliurarà 46 bicicletes elèctriques a 27 ajuntaments de les comarques centrals i també al Consell Comarcal del Bages. L'acte d'entrega es farà aquest dimecres a 2/4 de 2 davant l'Edifici del Rellotge (al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona), a càrrec del diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar.

El programa de cessió respon a una línia d'estratègia de mobilitat tova i d'impuls de l'eficiència energètica que es desenvolupa en el marc del Pacte dels alcaldes pel clima i l'energia i en la lluita contra el canvi climàtic, i en total, preveu el lliurament de 150 bicicletes elèctriques a 82 ajuntaments i ens locals de la demarcació, corresponents als anys 2018 i 2019.

Dins l'àmbit de les comarques centrals, el municipi més beneficiat serà Sant Vicenç de Castellet, a qui es concediran quatre bicicletes. Els ajuntaments de Berga i Castellcir en rebran tres cadascuna; mentre que els d'Avinyó, Calders, Castell de l'Areny, Castellgalí, Esparreguera, Gironella, Manresa, el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages, Talamanca, i Vallcebre, en rebran dues. Finalment, es lliurarà una sola bicicleta als municipis de Bagà, Bellprat, Cardona, Cercs, Igualada, Jorba, Moià, Montclar, Olesa de Montserrat, Puig-reig, Sallent, Santa Maria de Miralles, Santpedor, i també al Consell Comarcal del Bages. En tots els casos es destinaran als serveis municipals tret d'Olesa, on el destinatari serà la Policia Local.

L'any 2008, la Diputació de Barcelona va iniciar un programa de promoció de les bicicletes per part de les policies locals i altres serveis tècnics municipals, i des del 2012, totes les bicicletes que es cedeixen són elèctriques. Amb el lliurament d'aquest dimecres, la Diputació de Barcelona haurà cedit en els darrers 11 anys un total de 712 bicicletes a 223 municipis o entitats municipals.