La Diputació de Barcelona iniciarà la setmana vinent les obres d'ampliació de la calçada de la carretera que va de Sant Vicenç de Castellet al Pont de Vilomara (BV-1229), en el tram que va des de la sortida d'aquella població fins al pas sota l'autopista C-16.

Fonts de l'ens provincial han concretat que l'objecte de l'actuació, que té un pressupost de 857.160 euros i un termini d'execució de vuit mesos, és millorar les condicions de seguretat viària d'aquest tram de carretera mitjançant l'ampliació de la seva plataforma, dotant-la en tot el tram de carrils de tres metres d'amplada, més sobreample en els revolts, i vorals de 0,5 metres d'amplada.

La BV-1229 és una carretera de calçada única, sense voral practicable i doble sentit de circulació i amb una plataforma que té una amplada variable d'entre 5,80m i 6 metres. Les actuacions a realitzar comporten ampliar la plataforma entre un metre i 1,25 metres, i substituir els sistemes de contenció de les estructures sobre el torrent del Rubió atès que els actualment existents no garanteixen el nivell de contenció prescit per la normativa vigent. També es milloraran les condicions de drenatge longitudinal i l'ampliació de la secció de l'estructura existent sobre el torrent del Rubió.