Tensió en un tren de Renfe que ahir a la tarda a primera hora anava cap a Barcelona. Un home va amenaçar de mort una passatgera a qui volia robar el telèfon mòbil. Tot i que durant una estona el lladre la va tenir amenaçada amb una ganivet al coll, la resistència de la dona amenaçada i els crits desesperats d'auxili d'una altra passatgera mentre corria al primer vagó a avisar l'interventor van fer que el lladre alliberés la víctima. Després, ell va poder-se escapar saltant per una finestra. Un testimoni presencial que va relatar els fets a Regió7 va explicar que van ser moments de tensió, de por i de molts nervis.

Testimonis presencials van explicar que l'home, d'1,80 metres aproximadament, va pujar amb normallitat a l'estació de Renfe de Sant Vicenç de Castellet. I l'agressió es va produir just quan arribava a Castellbell i el Vilar, se suposa que amb la intenció de poder sortir del tren en el moment que s'obrissin les portes amb el seu botí. La resistència de la dona va fer que el lladre s'entretingués més del que havia previst i l'avís de l'altra viatgera va fer activar el sistema d'emergència del tren. La viatgera no agredida va avisar l'interventor, i aquest a la seva central, i en aquest mateix moment les portes del tren van quedar tancades i el comboi aturat. A l'interior hi va quedar mitja dotzena de persones, entre les quals el delinqüent.

Un cop l'agressor va veure que no podia sortir per les portes i que s'havia donat avís a la policia de la situació, alterat, va agafar el martell d'emergència, va trencar el vidre d'una finestra i va saltar a l'exterior. El tren anava en direcció a Barcelona i ell es va fer escàpol per la via, en sentit contrari, cap a Sant Vicenç de Castellet.

Fonts de Renfe van fixar els fets a les 15,.27 h, que va ser l'hora del registre de l'avís de l'interventor. En el mateix moment que es va fer l'avís van rebre la informació el cos de Mossos d'Esquadra i el SEM. Una minuts més tard, Mossos i SEM van arribar al cotxe número 6, que era on havia succeït l'agressió. La dona agredida, que va assegurar que posaria una denúncia tan bon punt arribés a Barcelona, va ser atesa. Tot i que la pressió del ganivet li va deixar una marca vermella al coll i tenia dolors de l'estrebada, no tenia ferides aparents.

El tren va estar aturat 43 minuts i després va reprendre la marxa. Fonts de Renfe van explicar que es van descarregar les imatges de l'estació de Sant Vicenç i es van posar a disposició del Mossos per si els calien per fer la identificació del lladre. Al tren, a part del passatge, hi havia el maquinista i l'interventor. El testimoni que va fer el relat va explicar que havia vist certes dificultats per actuar i respectar les normes de seguretat pel coronavirus. De totes maneres, assegurava que, en el moment d'estar amb la víctima, el personal de Renfe no portava mascareta.