El govern de l'Ajuntament de Cardona, d'acord amb tots els grups polítics municipals, va anunciar ahir la suspensió de la Fira Medieval prevista per al 6 i 7 de juny a causa de la pandèmia de la Covid-19 que impedeix la seva celebració en condicions de normalitat, tal com es realitzava cada any.

Els grups del consistori, a més, han acordat destinar els recursos de la Fira Medieval de Cardona, prop de 35.000 euros, «a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària de la Covid-19, especialment en aquells sectors més afectats, com són el comerç i els autònoms». Segons han informat fonts municipals, en aquests moments s'està elaborant una convocatòria d'ajuts per a establiments que han hagut de tancar per la crisi, així com altres autònoms que han vist frenada la seva activitat. En aquest sentit també s'acordaran bonificacions en la taxa de residus comercials.

L'alcalde, Ferran Estruch, ha agraït «la bona disposició de tots els grups municipals i la voluntat clara de treballar conjuntament en aquests moments difícils», així com «la comprensió de la Unió de Botiguers i Comerciants i de les penyes i entitats que col·laboraven en l'organització de la fira».

Entre les principals mesures que s'han adoptat des de l'Ajuntament, hi ha una modificació del calendari fiscal per tal que la ciutadania no hagi d'abonar impostos com l'IBI o l'impost sobre vehicles fins al mes de juny, o l'ampliació dels terminis de les liquidacions que estaven en període de cobrament. També s'han anul·lat els pagaments de diferents serveis municipals, com les quotes de març i abril del Servei d'Atenció Domiciliària, del Servei d'Auxiliar de la Llar i del Servei de Teleassistència. Mentre duri la pandèmia, tampoc no es cobrarà la quota del mercat setmanal, de l'escola de música Musicant i de la llar d'infants.