Sant Salvador de Guardiola té tallada des de fa pràcticament dues setmanes l'antiga carretera que comunica amb Castellfollit i Maians, i d'aquí cap a Igualada i Òdena, però es confia que aquest vial es pugui reobrir ja aquesta setmana, ni que sigui parcialment.

La carretera, que és la C-37z, es va tancar al trànsit al punt quilomètric 85 (a l'alçada del sector de la font Nova) després de les intenses pluges que hi va haver entre el 20 i el 22 d'abril. El motiu és que es va obrir un esvoranc sota la carretera. Un problema que ja s'estava detectant des del temporal Glòria, del gener passat, i que aquell últim episodi va acabar d'agreujar.

Diputació de Barcelona, titular d'aquesta via, està portant a terme una reparació integral d'aquest tram, unes obres que han obligat a tallar per complet la carretera en aquest punt. Tanmateix, la previsió és que al llarg d'aquesta setmana ja es pugui reobrir al trànsit, encara que sigui habilitant-hi pas alternatiu. De fet, es tracta d'una carretera de circulació molt interna, ja que és la que va ser substituïda per l'eix Diagonal (C-37) com a connexió principal entre el Bages i l'Anoia.

D'altra banda, i dins també del terme de Sant Salvador de Guardiola i a tocar del de Marganell, actualment té el pas restringit la carretera de Can Maçana (BP-1101), ja que s'hi estan fent treballs de reparació i de reforç de seguretat com a conseqüència d'esllavissades que també es van produir després de les pluges de mitjan abril. En aquest cas, es dona pas alternatiu regulat per semàfors.