L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha recepcionat les obres d'urbanització a l'entorn del complex de Sant Benet de Bages, en una de les darreres gestions que va tancar el govern de Gent Fent Poble. Una formalització que, a la pràctica, suposarà que a partir d'ara aquests terrenys seran de titularitat municipal i que, en conseqüència, el consistori s'encarregui del manteniment de l'enllumenat públic, de la neteja viària, de l'abastament d'aigua potable, del clavegueram i del manteniment i adequació de la jardineria en aquest entorn.

L'àmbit d'aquesta primera fase d'urbanització que ara es recepciona inclou els vials d'aproximació al conjunt del recinte venint de la Fàbrica Vermella, i també el vial que transcorre des del pont del Llobregat fins a l'aparcament de Món Sant Benet. També inclou un parc per al lleure i estada que queda ubicat darrere del monestir.

Actualment també s'estan executant els treballs de la fase 2, que inclouen un nou pont sobre el canal que permeti el pas de vehicles amb una dimensions més grans que l'actual.