Tres quartes parts de la població del Moianès quedaran cobertes amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest estiu. Màquines i operaris treballen en aquests moments en l'extensió de la xarxa des de Castellterçol cap a la capital, Moià. Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas, de manera que el 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al llarg d'aquest 2020.

Amb les obres en execució, el 76% dels habitants del Moianès disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest estiu. La comarca passa de tenir 1.652 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a tenir-hi accés 10.260 habitants, i el 40% dels municipis de la comarca disposaran de connexió a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat.

D'aquesta manera, el Moianès passarà de tenir dos municipis connectats (Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja) a tenir-ne quatre en total amb la incorporació de Castellterçol i Moià. A final de juliol, s'hauran estès 12,6 quilòmetres nous de fibra a la comarca, que incrementaran fins a 39,6 quilòmetres la fibra òptica de la Generalitat estesa en el conjunt del Moianès.