Pere Casaldàliga va ser traslladat ahir a un hospital més equipat per seguir el tractament dels problemes respiratoris que té des de fa uns dies. Tal com va informar Regió7, el cap de setmana va ser ingressat a l'hospital de São Félix do Araguaia a causa d'aquests problemes, agreujats pel Parkinson que té des de fa anys i l'edat avançada.

El bisbe balsarenyenc, de 92 anys, va ser traslladat des de São Félix do Araguaia, al centre del Brasil, a una localitat de l'interior de São Paulo.

El pare Antonio Canuto, que va treballar amb Casaldàliga durant 26 anys, va explicar que Casaldàliga va fer una primera part del viatge en una petita aeronau amb destinació a la ciutat de Ribeirão Preto, a l'interior de la regió de São Paulo. Des d'allà es va traslladar en ambulància a Batatais, a la regió de São Paulo. En concret, va ser ingressat a l'hospital que els claretians tenen en aquesta població.

El missioner Ronaldo Mazula, que va acompanyar el bisbe català fins a Batatais i en el seu ingrés a la unitat de cures intensives de l'hospital, va explicar a l'agència Efe que Casaldàliga es trobava «bé», tot i que «molt cansat» pel llarg viatge. També va informar que Casaldàliga necessitava respiració assistida, ja que sembla que «el pulmó està una mica infectat», i se sotmetria a exàmens que determinaran si finalment serà operat.

En aquest supòsit, serà acollit a la mateixa localitat per una unitat d'atenció a gent gran i malalts de la congregació dels claretians, a la qual pertany el bisbe. «Tenim la gran esperança que en dos o tres dies el tinguem a casa», va dir Mazula.