L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha obert dos expedients sancionadors per multar les persones responsables de dos abocaments incontrolats al municipi detectats els darrers dies. La investigació de la Policia Local, juntament amb la col·laboració ciutadana, ha permès identificar els autors dels abocaments incontrolats al polígon Les Vives i al barri de la Balconada.

L'Ajuntament té competències per sancionar aquest tipus de llançaments de materials i residus de manera descontrolada a la via pública i espais oberts amb multes d'un màxim de 6.000 euros. L'ordenança de convivència ciutadana de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet també prohibeix expressament abandonar residus fora dels llocs autoritzats.

L'Ajuntament recorda que la deixalleria municipal es manté oberta durant el mes d'agost d'11 a 14 h els dimecres, els divendres i els caps de setmana, i de 16 a 19 h els dimarts i els dijous. En paral·lel, es posa a disposició dels veïns i veïnes per demanar i gestionar la recollida programada de voluminosos a la via pública.

Des del consistori, agraeixen la col·laboració ciutadana per detectar l'incivisme a la via pública i garantir d'aquesta forma la salut mediambiental.