L'Ajuntament de Castellterçol organitza aquest dijous tarda una visita guiada pel castell del municipi i el seu entorn per difondre la història d'aquest monument simbòlic. La ruta forma part del conjunt d'excursions i camins pel poble que el consistori ha senyalitzat i promocionat en els darrers temps.

Durant el recorregut s'explicarà la història, el rerefons i els detalls dels punts més interessants de la ruta. La visita començarà a les sis de la tarda al parc del Bosquet de Can Sedó i, seguidament, s'aturarà al castell, a l'ermita de Sant Miquel, a la font del Prat del Pou, a la poua de glaç de Can Revitllat i al passeig de la Riba. La ruta, que és inclosa dins el programa d'activitats d'estiu del municipi, posarà en valor bona part del patrimoni arquitectònic de Castellterçol.

El punt més emblemàtic on s'aturaran els participants serà el castell.

Antigament, era una fortificació que tenia unes muralles que envoltaven el recinte situat en un punt estratègic per controlar els forasters.

Actualment, la masia, construïda el segle XVI, és la part més important del monument i, de l'antic castell, se'n conserva el fossar i una part de les muralles.