La plaça Major estava plena de personal de seguretat vestit amb uniforme negre. Aquesta va ser una de les imatges més atípiques de la festa.

Marta Manubens, regidora d'Educació i Festes, va assegurar que «calia reforçar molt la seguretat, i per això es va contractar més personal que mantingués el control en tot moment».

Normalment s'acostuma a associar la seguretat privada amb la nit, les discoteques i les baralles. Ahir, però, es dedicaven a guiar els espectadors a les cadires, a prendre la temperatura i a mantenir l'ordre en les entrades i sortides de la plaça.

Samir El Quaissi, coordinador de l'empresa de seguretat Protecta, deia que «nosaltres no estem acostumats a fer això. Ens hem convertit en controladors de covid, i és una feina que ens angoixa, que és dura, sobretot a l'estiu amb la forta calor».

El Quaissi deia que tant a ell com als seus companys se'ls feia molt estrany treballar de dia. «La nostra feina habitual és treballar de nit, gestionar conflictes en festes i controlar els accessos en llocs on hi ha grans aglomeracions». Aquest any, en canvi, «ens fem farts d'anar a festes majors, a ser 'segurates' de la cultura popular».

El Quaissi deia que no esperava mai que sortís tanta feina d'aquest tipus. De fet, assegura que no deixen de fer les feines nocturnes. «Tenim molta més feina i això està molt bé, però alhora ens crea una sensació estranya perquè tota la responsabilitat recau sobre nostraltres. Si una persona es fa mal, l'hem d'atendre. Si algú presenta una temperatura superior a 37 graus, li hem de dir que abandoni el recinte, i així anar fent».

Una seguretat que molesta

Pel que fa als nous protocols de seguretat, l'agent ha detectat que s'ha creat un cert rebuig contra el seu personal: «Hi ha gent agraïda i que entén que això és part de la nova normalitat, però ens trobem amb molta gent que no ens donen ni les gràcies i, quan els dius que han d'abandonar el recinte o separar-se més, et contesten malament». Una situació que ha detectat més durant els actes festius nocturns, com els concerts.