L'Ajuntament de Sant Fruitós i la fundació Ampans han sumat forces per poder oferir un nou servei ocupacional per a persones amb discapacitat del municipi i de poblacions veïnes.

Aquest nou servei, que es durà a terme a les instal·lacions de l'Escola de Música Municipal, té per objectiu que els usuaris no hagin de desplaçar-se per tal de poder fer-ne ús i, alhora, fomentar la integració al municipi.

Fonts municipals han destacat que, a causa de l'actual situació sanitària, «es considera més necessari que mai oferir un servei ocupacional proper als municipis i d'aquesta manera s'eviten els desplaçaments en transport públic i poder treballar amb grups més reduïts».

Aquesta iniciativa té per objectiu dotar els usuaris d'un recurs de teràpia ocupacional que els permeti desenvolupar els seus objectius personals amb activitats diverses i alhora integrar-los en l'entorn del seu municipi. Realitzaran activitats diverses com ara tasques de voluntariat en equipaments públics o en centres residencials i col·laboracions amb altres projectes d'entitats o col·lectius del municipi.

El centre té la voluntat de ser part activa de la vida de Sant Fruitós. Aquesta setmana, l'alcaldessa del municipi, Àdria Mazcuñan, el regidor d'Educació, Felip Echarri, i la regidora de Cultura, Laia Feliu, han visitat l'equipament acompanyats pel director general d'Ampans, Toni Espinal, la directora del servei de Centre Ocupacional de l'entitat, Cristina Llohis, i d'un grup de persones usuàries.