El Consell Comarcal del Bages promou una oferta de lleure per a 200 infants i adolescents d'entre sis i setze anys del territori en situació de vulnerabilitat social. La iniciativa Educovida arriba a tretze municipis del Bages a través dels seus respectius Serveis d'Intervenció Socioeducativa, en què es planteja que els participants adquireixin una major socialització, sentit de la responsabilitat i cura d'un mateix i dels altres i reforcin la seva autoestima a través de la programació d'activitats lúdiques.

El projecte programa fins al mes de maig sessions de percussió corporal, iniciació al ioga i tècniques de relaxació, dansa, cant, teatre social, jocs tradicionals i orientació a la natura, entre d'altres. Les sessions es realitzen setmanalment als tretze centres oberts i aules socioeducatives de la comarca.

La consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat, Àdria Mazcuñan, apunta la importància del projecte per al territori, en què «la resposta dels infants i adolescents és molt positiva, així com la valoració que en fan les educadores socials».