18 de novembre de 2020
18.11.2020
Regió7

El Consell de les Persones Grans del Bages presenta el servei especialitzat d'atenció a la vellesa

El servei tracta de manera integral qualsevol tipus de maltractament que pugui patir una persona gran

18.11.2020 | 09:26
Una imatge de la reunió telemàtica del Consell de les Persones Grans del Bages

En el marc del Consell de les Persones Grans del Bages s'ha presentat aquest dimecres per via telemàtica els detalls del nou Servei d'Assessorament Especialitzat d'Atenció a la Vellesa que ha començat aquesta tardor al territori. El servei tracta de manera integral qualsevol tipus de maltractament que pugui patir una persona gran. De fet, l'atenció al maltractament d'aquest col·lectiu és una de les demandes fetes des de fa temps per part del Consell de les Persones Grans del Bages.

En la reunió ha intervingut l'advocat Jordi Muñoz, que és un dels professionals que formen part del nou servei i que és president de l'Associació per a per la investigació de maltractament a les persones grans. Muñoz Ha destacat "la importància de la prevenció com a eina principal per evitar-los", i per aquest motiu ha presentat algunes mesures jurídiques de les quals es disposa per estar protegits, "com són el document d'autotutela, els poders preventius, l'acolliment o el testament, entre d'altres". "Conèixer aquestes mesures ens permet decidir com volem viure i com volem ser atesos. És imprescindible que tothom pugui conèixer aquest tipus de mesures perquè es garanteixin els seus drets", ha subratllar Muñoz.

Vídeo divulgatiu

La trobada telemàtica també ha servit per posar al dia l'edició d'un vídeo divulgatiu per donar a conèixer el Consell de les Persones Grans del Bages i fer difusió de tot de materials per sensibilitzar en matèria de maltractaments al territori.

La reunió ha comptat amb la participació de la consellera de l'Àrea d'Atenció Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà, de la regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, Rosa Ortega, i del personal tècnic corresponent a les dues institucions. També han intervingut les persones grans en representació de les seves associacions i entitats i persones grans que van participar al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya