Els monitors de l'esplai Roques Albes, de Sallent, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda visibilitzar la importància que té l'educació en el lleure per la nostra societat. Ara per ara, les noves mesures decretades pel DOGC en el pla de desescalada, vigents a partir de dilluns, permeten a l'esplai tornar a fer activitats presencials. Tot i això, les treballadores del centre no han volgut quedar indiferents.

Famílies, infants, joves, exmonitors, monitors i gent de Sallent han sortit al carrer aquest dissabte en un acte exitós on han mostrar pancartes amb diferents lemes com "volem tornar a jugar amb els munis", "volem fer-nos visibles perquè som imprescindibles" i "no només juguem, també eduquem".

"L'educació en el lleure no és oci, som educació essencial i imprescindible, som una eina de transformació social. I creiem que la nostra tasca és clau per al desenvolupament integral d'infants i joves crítiques, amb valors i capacitat d'autogestió" han manifestat els monitors presents a l'acte. Per tot això també han recalcat que, "sigui o no temps de pandèmia, s'atribueixi a l'educació en el lleure el valor que es mereix i que es reconegui l'impacte i importància de la nostra tasca pedagògica respecte al creixement personal dels infants i joves".