L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar començarà aquest mes de gener els treballs de remodelació i ampliació de la calçada de la que és una de les principals artèries de connexió del nucli urbà, l'avinguda Catalunya.

La intervenció pretén sobretot fer més còmode i segura la convivència entre el trànsit rodat i els vianants en un vial que fa més de mig quilòmetre de longitud i que genera molta mobilitat, tant pel fet que connecta diferents sectors de la població, com perquè concentra o dona accés a diversos equipaments que generen un important fluxe de persones, com ara l'institut, l'escola de primària Jaume Balmes i la bressol Colors, la piscina i la deixallera.

En concret, el consistori actuarà en un tram de 900 metres quadrats en sentit al barri del Burés des del nucli de la Bauma en què s'ampliarà la calçada per fer-la més segura, tant per a les persones que circulin a peu, com per als vehicles.

Els treballs, que tenen un pressupost de 46.000 euros, tindran una durada de dos mesos i permetran també construir un carril bici de 500 metres de longitud, que unirà el nucli del Borràs amb l'institut de secundària.

En paral·lel, es col·locarà una nova senyalització vertical que indicarà l'habilitació d'aquest carril per a les bicicletes.

L'Avinguda Catalunya és una de les vies principals que dona accés a la zona industrial del Borràs. Tot i que es tracta d'un vial que ampli en el seu conjunt, té una calçada estreta, la qual cosa cosa dificulta el pas dels vehicles pesats per aquesta via, que s'han d'acabar desviant pel carrer Joaquim Borràs.