L'Ajuntament d'Artés ha donat llum verd a un pressupost de 5.961.292,89 euros per a aquest 2021, proposta que es va aprovar, en un ple telemàtic, amb els vots favorables dels dos partits de govern (Esquerra Republicana d'Artés i CUP Artés) i els vots en contra dels grups de l'oposició (Junts per Artés i de Ciutadans Artés).

L'executiu argumenta que es tracta d'un pressupost «pensant amb tot el que hem viscut aquest 2020 i preparat per poder-hi seguir fent front el 2021». I en aquest sentit apunten que «la primera prioritat és la de vetllar i ajudar els habitants del municipi. Per això incrementem partides de serveis socials, de promoció econòmica i mantenim partides especials per despeses derivades de la covid».

En matèria de personal de l'Ajuntament es crea una plaça d'agent de policia i una d'electricista per a la brigada. També s'han passat de temporals a fixes 3 places de personal de neteja municipal. Aquest any també, un cop passada l'exposició pública de l'avanç del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, es contractarà l'equip encarregat de redactar-lo.

El pressupost manté una línia iniciada al 2020 per destinar recursos en matèria d'habitatge. Un cop incorporada la tècnica d'habitatge, i amb la reobertura de l'Oficina, s'incrementa la partida d'ajudes al lloguer per a joves i s'augmenta fins a 70.000 euros la destinada a polítiques públiques d'habitatge. Aquest augment sorgeix de la proposta més votada del tram més alt dels pressupostos participatius del 2021.

Aquest any, el pressupost municipal s'ha reduït per la condonació de taxes com a mesura d'ajuda per els sectors afectats de la covid. A més, segons fonts municipals, «al pressupost del 2020 hi vam sumar subvencions importants i congressos variables que no es donen en aquest 2021». Tot i així, es mantenen les inversions previstes, com l'aula insonoritzada de l'Escola Municipal de Música, també sorgida dels pressupostos participatius del 2020.

Per últim l'executiu destaca «la visibilitat» que es dona a una altra de les propostes dels pressupostos participatius 2021 amb la reserva d'una petita partida per l'adequació de l'entorn del Bosquet de l'Aplec. El cost definitiu el dictaminarà el projecte executiu. A més, també es tiraran endavant la resta de propostes, de menor import, des de les diferents partides de cada àrea.