L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat un nou pla de reactivació econòmica que compta amb un pressupost de 353.150 euros aconseguit del romanent de tresoreria, i que dona continuïtat als ajuts que ja es van aprovar l'any passat.

Amb aquest nou pla, l'Ajuntament vol prioritzar la contractació temporal de persones a l'atur, amb 150.000 euros. En concret, preveu 9 contractacions per cobrir tasques d'auxiliar administratiu, peó de manteniment, neteja de les dependències municipals, operari d'equipaments culturals, agent cívic i enginyer tècnic.

L'oposició s'absté

El pla es va aprovar en el darrer ple amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció de Junts per Sant Vicenç, que es va abstenir després que el govern no acceptés una esmena proposada per Junts en què proposava ajuts per a alguns sectors més afectats com la restauració, comerços i autònoms, de 2.500 i 1.500 euros respectivament. El portaveu del grup, Dani Mauriz, argumentava que «eren els sectors més afectats per la pandèmia» i que caldria destinar a aquesta ajuts «només un 8% més del romanent» que contemplava el pla. Va dir que la seva proposta està «ben lluny» de la inicial del govern santvicentí que era de 300 euros per a comerciants i 200 per a autònoms.

El govern per la seva banda, sosté que el pla manté les línies obertes l'any passat a través del programa ReiniciemSVC, de manera que es continuarà donant suport als professionals autònoms, comerços i bars i restaurants, amb una partida de 85.000 euros i amb aportacions directes de 600, 800 i 1.000 euros, respectivament. També es potencien les subvencions per a empreses que contractin persones a l'atur i per als professionals autònoms, dues partides que es reforcen i passen de 10.000 a 20.000 euros, respectivament, i continuaran vigents els microcrèdits amb una partida de 40.000 euros.