08 de abril de 2021
08.04.2021
Regió7

El Consell crea una exposició itinerant per divulgar les identitats de gènere

El projecte «Infinites» compta amb dotze plafons informatius i altres materials a l'abast dels municipis

08.04.2021 | 15:28
Presentació de l'exposició "Infinites" a la biblioteca de Sant Vicenç

Amb l'objectiu de crear eines de transformació social que ajudin a combatre el sexisme, el masclisme i la LGTBIfòbia, el Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa el projecte «Infinites» que consta d'una exposició itinerant i materials divulgatius i que posa a l'abast dels municipis. El projecte pretén donar a conèixer diferents identitats de gènere i orientacions sexuals per sensibilitzar la població i entendre la diversitat «com un valor positiu i enriquidor».

El projecte «Infinites» es planteja en forma d'exposició itinerant, que ha iniciat el seu recorregut a Sant Vicenç de Castellet, i inclou altres materials divulgatius amb la voluntat d'interpel·lar la ciutadania i fer-la reflexionar sobre la identitat de gènere i l'orientació sexual. Segons la consellera de l'Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal, Àdria Mazcuñán, es tracta d'una exposició «que té la pretensió de deixar petjada i empremta i no deixar ningú indiferent». Segons Mazcuñán la mostra «ens convida a reflexionar i pretén donar informació i provocar canvis perquè tot i que s'ha avançat, cal seguir treballant per assolir la igualtat d'oportunitats, respecte i bon tracte».

La consellera comarcal destaca també que perquè el projecte doni els seus fruïts «cal la implicació de tos els diferents serveis i estaments que vulguin participar-hi, ja sigui des dels centres educatius o els ajuntaments, perquè aquesta exposició pugui arribar a tots els pobles». Per la seva banda, el conseller de l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Enric Forcada, ha destacat que el projecte posa a l'abast dels municipis un seguit de material «que cadascú es pot fer seu i pot treballar com cregui més oportú» amb l'objectiu «que arribi al màxim nombre de gent».

Una iniciativa comarcal

El projecte «Infinites» és una iniciativa del Servei de Joventut i del Servei d'Atenció Integral LGTBI del Consell Comarcal del Bages. La mostra compta amb dotze plafons informatius on es poden llegir les definicions de conceptes com lesbiana, gai, transsexual, bollera o gènere no binari i dos miralls amb frases per a la reflexió. El projecte també disposa d'altres materials a l'abast dels municipis, com una guia de l'exposició, activitats destinades als centres de secundària o tallers i tutories per a joves i població en general, que es poden consultar a través de la pàgina web del Consell.

L'exposició, que s'ha estrenat a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal de Sant Vicenç de Castellet on es podrà veure fins al 22 d'abril, serà itinerant i es podrà veure a diferents punts del territori durant els propers mesos. Tots els municipis que ho desitgin podran demanar la programació de la mostra. La presentació pública d'Infinites ha comptat amb la participació de les artistes bagenques Enira i Marta Rabaneda, que han protagonitzat una representació de dansa i poesia a l'entorn de l'exposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya