El santuari de Joncadella ha beneït la segona de les campanes que es preveu que presideixin el temple bagenc. Amb el nom de Mare de Déu del Roser, l'element fa 64 quilos i 46,3 centímetres de diàmetre i toca la nota la.

Amb la presència d'un gran nombre de feligresos que omplia el temple, diumenge el capellà custodi del santuari, mossèn Manel López, va ser l'encarregat de beneir la campana sufragada per tots els devots de la Mare de Déu. Juan Clemente i Pepe Machado van ser els padrins, que després de la benedicció, juntament amb el mossèn, van tocar la campana. Al final de la missa, la gran majoria de feligresos també la van fer brandar.

Ara les dues campanes, la Montserrat, que es va beneir al desembre (que fa 60 quilos i la nota fa sostingut) i la del Roser, estaran exposades al públic al presbiteri fins que es col·loquin al campanar a final de maig. En aquell moment, ja tocaran les hores, els tres tocs de l'àngelus i altres tocs litúrgics.

El següent objectiu és aconseguir padrins i fons per assolir la campana petita, amb el nom de Mare de Déu de Lourdes. Aquest element farà 45 quilos i 41'2 centímetres de diàmetre, amb la nota si. Segons els president de l'Associació d'Amics de Joncadella,Josep Maria Coll, «volem que el santuari més important del Pla de Bages tingui una gran dignitat i que sigui una llar on tothom se senti acollit».

A part de les campanes, des de l'entitat, han posat de manifest la necessitat d'arranjar l'esquerda de la façana de ponent del santuari. Per això, demanen «la col·laboració i la generositat dels organismes públics i de la gent que s'estima aquest emblemàtic santuari del Pla de Bages».