Els veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages podran decidir, per primera vegada, quines inversions es realitzen al municipi, després que l'Ajuntament ha posat en marxa aquest 2021 els primers pressupostos participatius amb una partida per a inversions de 75.000 euros.

L'Ajuntament ja ha donat el tret de sortida al procés amb l'obertura del període per a poder presentar propostes per part de la ciutadania i de les entitats locals, i que no es tancarà fins al 7 de juny.

Totes les persones empadronades al municipi majors de setze anys i les entitats locals, poden presentar propostes d'actuacions d'inversió que suposin una millora pel municipi i que s'adeqüin a la normativa vigent. Les propostes es poden presentar telemàticament o de forma presencial a l'ajuntament, omplint el formulari de sol·licitud que s'haurà d'acompanyar d'una memòria descriptiva de l'actuació.

Un cop recollides totes les propostes, els tècnics de les diferents àrees de l'Ajuntament valoraran la viabilitat de cadascun dels projectes presentats i posteriorment s'exposaran públicament totes les propostes finalistes. A partir d'aquí, entre l'1 i el 31 de juliol, s'obrirà el termini perquè tots els veïns de Sant Fruitós majors de setze anys puguin votar les propostes que més s'adeqüin als seus interessos. L'Ajuntament ja indicarà més endavant la fórmula per poder realitzar les votacions, i un cop fetes, durant el mes de setembre l'Ajuntament presentarà públicament la proposta o propostes que hagin resultat finalment guanyadores.

Els pressupostos participatius són una iniciativa de l'Ajuntament que ha volgut impulsar per primera vegada al municipi amb la voluntat de donar una passa endavant en termes d'implicació de la ciutadania en la governança municipal. Es pot trobar tota la informació de la iniciativa i el procés que s'ha de seguir per poder presentar les propostes a la pàgina web municipal www.santfruitos.cat