L’actual portaveu i cap de files del grup independent GIIS a l’Ajuntament de Súria des del 2015, Pere Requena, es desvincula del partit «on no em volen», però mantindrà l’acta de regidor fins a final de legislatura amb previsió de continuar com a no adscrit, considerant que és el que se li demana. Sense fer un esment explícit sobre aquesta qüestió, la formació de la qual Requena també n’era el coordinador general, ha fet pública aquest divendres la renúncia del seu líder, que arriba tres setmanes després del trencament de la coalició de govern amb el PSC, que va deixar els tres regidors del GIIS a l’oposició.

El GIIS ha anunciat a través d’un comunicat i sense més valoracions que accepta la dimissió «de tots els càrrecs i funcions dins del partit», presentada per Requena en una reunió aquesta mateixa setmana. Poc després de fer-se oficial la notícia, el regidor explicava a aquest diari que «la directiva del GIIS em convida a fer un pas al costat», i diu que no s’hi resisteix «perquè no sóc de mitges tintes: o hi sóc o no hi sóc perquè no m’hi volen».

Requena no aclareix els motius pels quals pensa que pot haver estat convidat a marxar, però assegura que aquesta decisió ve «coaccionada per antics barons i baronesses tant del PSCcom del GIIS», fruit d’«interessos macroeconòmics, macropolítics i macropartidistes». En aquest sentit, lamenta la deriva que diu que està prenent el GIIS cap a «una marca blanca» amb què no se sent còmode. Per la seva banda, diu que vol mantenir l’essència «apolítica» que el va portar a formar part d’aquesta formació, encara que se n’hagi d’apartar i continuar com a no adscrit. Té la intenció de mantenir l’acta de regidor «que em va atorgar la ciutadania de Súria i que té tot el dret a continuar tenint un representant a l’Ajuntament per defensar la seva veu amb educació i respecte, però sense complexes».

En el seu comunicat, el GIIS no apunta a cap pressió perquè Requena faci un pas al costat, i es limita a anunciar-ne la dimissió de tots els seus càrrecs. A partir d’aquí, el partit explica que la resta del membres de la comissió executiva assumiran de forma col·legiada les funcions de coordinador general i prepararan la convocatòria d’una assemblea extraordinària en la que es procedirà «a l’elecció i nomenament de càrrecs que correspongui».

Després d’aquesta dimissió, l’estructura del partit queda formada per Natalia Flores a la presidència i Miquel Soliva a la vicepresidència, amb una comissió executiva amb Alba Santamaria, responsable àrea de la secretaria; Sandra Martín (àrea econòmica); Jordi Serra (àrea d’organització) i Tanit Soliva (àrea d’imatge i comunicació). El comunicat conclou que «la principal finalitat del nostre partit és el contribuir activament i democràticament a la determinació de les polítiques que poden afectar a la localitat de Súria i a les persones que hi resideixen».