Avinyó obrirà avui una festa major que encara estarà limitada per les restriccions per la pandèmia, però que ja permetrà oferir prop d’una vintena d’actes, la majoria amb aforament limitat i necessitat de reserva prèvia.

El programa es posa en marxa aquest vespre amb un espectacle inaugural, L’home orquestra, a càrrec de l’humorista Peyu, que anirà seguit d’una mostra de foc i d’un concert amb The tyets. Demà, la celebració continuarà des de primera hora del matí amb els concursos de pintura ràpida i de dibuix infantil, dels que se’n proclamaran els veredictes a la 1 del migdia en un acte que tindrà lloc al centre cívic.

També serà una jornada d’activitats esportives, ja que es farà la presentació dels equips de futbol del Centre d’Esports Avinyó i, a les 6 de la tarda, hi haurà un circuit de bici trial al passeig. També a les 6 de la tarda es farà un concert amb l’orquestra Gran Premier darrera l’església. A les 10 del vespre, al Local Catalunya, tindrà lloc un del actes tradicionalment més esperats de la festa major, l’obra de del Grup de Teatre d’Avinyó, enguany la comèdia «Oh, mami!». L’endemà se’n farà una segona sessió, i una tercera el diumenge 26.

Diumenge es faran els actes més tradicionals, amb la missa solemne, la ballada dels gegants locals i un tastet de castells amb la colla Tirallongues de Manresa. A les 7 de la tarda hi haurà un concert de l’Orquestra Selvatana a la pista polivalent.

Dilluns encara hi haurà tres actes finals, amb dos concerts a la pista (Mil·lenium i Bandidos), i l’espectacle familiar Remember show, a càrrec de Teatre Mòbil i Marcel Gros.