Per Tots Sants, Sant Salvador de Guardiola s’omple d’activitat amb la Fira de la Torrada, que després de la suspensió de l’any passat per les restriccions de la covid, torna renovada. Serà la sisena edició d’un certamen que se celebrarà dilluns, 1 de novembre. Aplegarà més de trenta artesans i oferirà una programació amb una quinzena de propostes per a públics de totes les edats.

Un dels espectacles de la Fira de la Torrada del 2019 | AJ. DE SANT SALVADOR

La fira tindrà enguany espais diferenciats com ara el Mercat de Pagès, una zona comercial i tradicional amb parades d’artesans. També hi haurà, darrere del pavelló d’esports, un espai de trobada de l’Associació de Forjadors de Catalunya per mostrar l’art de la forja i el ferro. Es complementarà amb altres oficis: fer espelmes, fondre metalls i bufar el vidre. Destaca també, com a novetat, la Taverna dels Torrats, que s’ubicarà a l’Avinguda Generalitat i serà un espai amb bar, i on es faran actuacions. Cal destacar el concert vermut amb Carles Belda, la preestrena del nou espectacle de la companyia Fadunito, i el concert de presentació del nou disc del grup de folk Fenya Rai. En aquest espai també hi haurà la Rifa de Tots Sants, un sorteig d’una panera plena de productes locals en què hi podrà participar tothom que hagi fet una compra superior a 5 euros al Mercat de Pagès. Un altre espai serà la Plaça del Foc, al pàrquing de l’antic Ajuntament, on hi haurà diverses fogueres i dos personatges: la Castanyera i la Trementinaire. En aquest indret, es farà l’esmorzar de la Torrada, a les 9 del matí, a càrrec de la nova entitat Bruixes de Guardiola.

La Festa de la Torrada de Sant Salvador es complementarà amb una nova edició del festival Test. Es podrà gaudir d’un conjunt de tres espectacles de vint minuts de durada, en espais reduïts i no convencionals. Les entrades del festival són gratuïtes però cal fer reserva prèvia a ssg.cultura@santsalvadordeguardiola.cat.

La diada de Tots Sants es clourà amb una actuació estàtica a la pista del pavelló, a càrrec de la colla Bous de Foc de Santpedor.