El ple de desembre de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, celebrat aquest dimecres al vespre, ha aprovat els plans d’igualtat de gènere i transició energètica i el pacte contra la segregació escolar. El consistori s’adhereix al Pla d’Igualtat de Gènere a la comarca del Bages 2021-2025 que promou el Consell Comarcal del Bages amb la voluntat d’aprofundir i avançar en les polítiques d’igualtat de gènere a nivell comarcal.

En paral·lel, l’Ajuntament ha aprovat l’adhesió al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia que promou la Comissió Europea. El text simbolitza el compromís del consistori per reduir les emissions de CO2 en més d’un 55% l’any 2030 respecte a 2005, augmentar les polítiques que facin front al canvi climàtic i facilitar l’accés universal a uns serveis energètics segurs i sostenibles. L’aprovació del Pla de Transició Energètica de Sant Vicenç de Castellet Cap a un 2050 amb zero emissions es comunicarà també a l’Oficina del Pacte de les Alcaldies de la Comissió Europea i a l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Finalment, el municipi també s'adhereix al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya: Un compromís per a l’èxit educatiu que promou la Sindicatura de Greuges de Catalunya. L’Ajuntament es compromet a col·laborar amb el Departament d’Educació per evitar la segregació escolar al municipi.

En el marc d'aquest mateix ple, l’Ajuntament ha aprovat també donar llum verd al procediment per poder pagar les obres de les fases 3 i 6 de la rehabilitació de Castellet. Els treballs es corresponen a l’actuació feta a la casa de l’ermità i a la torre, respectivament, en paral·lel a les obres a l’ermita gestionades pel Consell Comarcal del Bages a través dels Fons FEDER. Aquestes obres han permès evitar el risc de col·lapse de l’edifici de l’ermita i garantir la integritat de la seva estructura.