Més de tres-centes persones van participar diumenge en la Caminada de la Dona, darrer acte del programa organitzat enguany amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Una altra de les darreres activitats del programa va ser la representació de l’obra teatral ‘És de conya’ sobre les actituds masclistes que es produeixen en les relacions socials i de parella.

La Caminada de la Dona va comptar amb la participació de persones de totes les edats, que van escollir un del dos itineraris programats per l’entorn del nucli urbà, amb sortida i arribada a la plaça de la Serradora. Al final de la Caminada es va oferir un esmorzar a les persones participants, que també van poder recollir una samarreta commemorativa. La celebració de la Caminada de la Dona també va servir per recuperar el tipus d’actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona en les edicions anteriors a la pandèmia.

El març de l’any 2020, la Cursa de la Dona va ser una de les darreres activitats públiques que es van fer a Súria abans del confinament per la covid. L’obra teatral ‘És de conya’ es va representar divendres 11 de març a la sala d’actes de la Residència Bell Repòs i va anar a càrrec de Nus Cooperativa. L’Ajuntament va posar un servei de bus urbà gratuït per facilitar el desplaçament entre el centre de la vila i la Residència.

Coincidint amb el final de la Caminada de la Dona, el col·lectiu Bruixes Salines va recollir donacions a la plaça de la Serradora per a les accions solidàries destinades a les persones desplaçades per la guerra a Ucraïna. 

El programa d’actes del Dia Internacional de la Dona a Súria va començar el dimarts 8 de març amb la lectura del manifest a la Casa de la Vila, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults. Representants del Consell Municipal dels Infants també hi van expressar el significat d’aquesta data i la necessitat d’una igualtat real entre homes i dones.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona es va instal·lar el llaç d’adhesió a la façana principal de la Casa de la Vila, que també ha estat il·luminada amb el color simbòlic d’aquesta commemoració.

L’organització del programa del Dia Internacional de la Dona ha anat a càrrec de les àrees municipals d’Igualtat, Joventut i Esports de l’Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, Biblioteca Pública, Casal de Joves, Consell Municipal dels Infants, Consell Municipal de la Gent Gran, Casal de la Dona, Centre Excursionista, Institut Mig-Món, Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Bages, Consell Comarcal del Bages, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.