Navàs portarà a terme enguany una ampliació de l’edifici de la residència d’avis, que és de gestió municipal, tot i que es tracta d’una intervenció que no farà, d’entrada, guanyar més places, sinó que bàsicament adreçada a millorar espais comuns i serveis.

Segons ha concretat l’alcalde navassenc, Genís Rovira, es tracta de tres projectes que es posen a licitació en paral·lel per fer una oferta més atractiva i confiant que les pugui assumir una mateixa empresa. La més important, per dimensió, serà l’ampliació d’una part de l’edifici per la part del darrera. L’equipament actual consta de planta baixa i dues i el que es farà és ampliar la inferior on, entre altres elements, es construiran dos nous lavabos adaptats i un nou ascensor, que connectarà fins a la segona planta. Rovira destaca que aquest és un element molt important perquè actualment hi ha un únic ascensor «i ens és essencial poder disposar d’un segon, tant per la mobilitat interna d’un equipament tan sensible perquè és bàsic per als seus usuaris, com per un tema de seguretat». També es preveu fer la pavimentació d’una àrea del pati on actualment hi ha pèrgoles.

El segon projecte preveu fer arribar el nous ascensor fins a una planta sota coberta i construir unes noves escales d’emergència. En aquest cas, la intervenció va encarada a que, en un futur, sí que es pugui guanyar algun espai més per a residents. Segons Rovira, la zona sota coberta s’utilitza ara només com a magatzems, però millorant-ne l’accessibilitat quedaria preparat perquè en un futur pugui ser reformat perquè el puguin utilitzar a usuaris del centre de dia. La tercera intervenció que s’ha posat a licitació és una reforma de despatxos i vestidors per al personal situats en espais ja existents.

El conjunt de projectes suposarà una inversió de 350.000 euros que, segons ha concretat l’alcalde de Navàs, estan ja finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona, mitjançant el Programa General d’Inversions i el Programa de Resiliència.

El termini de licitació acaba a final d’aquest mes de març i el pla de l’Ajuntament és poder adjudicar l’obra al llarg del proper mes, de manera que s’hi comenci a treballar a la primavera i que es completi al llarg de l’estiu.

La residència de Navàs és totalment de gestió municipal i actualment consta de 65 places, incloses les de centre de dia, que fins fa poc estava segregat en un altre edifici, però que durant la pandèmia s’ha acabat unificant.