L’Agència Comarcal de l’Energia del Consell Comarcal del Bages està redactant projectes d’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum elèctric de diferents equipaments municipals a un total de nou pobles del Bages. Durant les darreres setmanes s’han completat les visites tècniques i durant el mes d’abril es lliuraran els treballs que es posaran a disposició dels ajuntaments, que decidiran la seva execució.

En concret, s’elaboren els projectes per als municipis de Talamanca (Casal Quintana), Sant Salvador de Guardiola (centre de dia i llar d’infants), Gaià (local sociocultural de Galera), Súria (escola Francesc Macià), el Pont de Vilomara i Rocafort (llar d’infants), Castellfollit del Boix (escola Maians), Fonollosa (llar d’infants de Canet de Fals), Sant Fruitós de Bages (camp de futbol) i Mura (centre cívic La Fàbrica).

El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, destaca «els 41 projectes redactats per l’Agència Comarcal de l’Energia fins a l’actualitat» i afirma que «continuarem promovent l’ús de les energies renovables i, en aquest sentit, plantejarem una nova ronda de redacció de projectes aquesta primavera».