La plaça de l’Església de Sant Fruitós de Bages acollirà aquest dissabte una nova edició de la festa popular gastronòmica de la Tomacada, que enguany arriba a la seva 9a edició després que els dos darrers anys no s’hagi celebrat a causa de la pandèmia. Aquesta trobada té per objectiu fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l’any conreen els horts del municipi.

La festa començarà a partir de les 7 de la tarda amb una visita als horts de La Sagrera oberta a tothom per tal de donar-los a conèixer entre la ciutadania. A les 8 del vespre se celebrarà el tradicional sopar popular amb amanida de tomàquet dels horts, pa amb tomàquet, botifarra i postres. Els tiquets es poden adquirir a Foto Isidre al preu de 7 euros els adults i 3 euros els infants.

A les 9 del vespre, se celebrarà la cantada reivindicativa del Cant dels Ocells, que en aquesta ocasió es trasllada a la plaça de l’Església. A partir de 1/4 de 10 del vespre es procedirà a fer el lliurament dels premis de la Tomacada d’enguany. El concurs en aquesta edició tindrà tres modalitats: el tomàquet de més pes, el millor cistell amb productes de l’hort i el tomàquet més original.

A tots els hortolans participants que portin 5 quilos de tomàquets per al concurs se’ls obsequiarà amb dos tiquets gratuïts pel sopar popular. Un cop finalitzada l’entrega de premis, a 2/4 de 10 del vespre, es podrà gaudir d’un concert a càrrec de El club de la guitarra.

La festa està organitzada per l’Ajuntament, la Junta de Regants Riu d’Or i el Col·lectiu de Recerca Històrica i compta amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis, el Nou Celler i el Club de la guitarra.