Les intenses pluges i tempestes que han afectat les comarques centrals aquest diumenge a la tarda han causat la caiguda d'arbres en diversos municipis. Des de les 5 de la tarda, els Bombers han rebut l'avís d'un total de sis incidències, totes elles a causa de la pluja i de les fortes ràfegues de vent.

Els arbres han caigut a Igualada, Santa Margarida de Montbui, i a Sant Fruitós. A prop del nucli de Montmajor s'ha produit la mateixa incidència, i a Cardona els Bombers han hagut de treure l'excés d'aigua que s'havia acumulat en un punt.

ACTIVAT EL PLA INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest tarda l’alerta del Pla INUNCAT per l’avís d’observació de pluja intensa que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).Segons l’SMC, els xàfecs han descarregat amb intensitat torrencial al sud del Solsonès. Els xàfecs anaven acompanyats sovint de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. Durant la pròxima hora, poden afectar també les comarques de l'Anoia i el Bages.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a la Quar s’han acumulat 52,4 litres; a Pinós 50,4 o a Navès 44,2.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions