Avinyó va viure ahir la jornada central de la festa major d’enguany amb la trobada de gegants com a gran protagonista. En aquesta ocasió, comptava amb l’al·licient que la colla gegantera estrenava la restauració del gegant vell, el Moro, que el divendres ja es va desvetllar en el marc de l’acte inaugural.

Un total de vuit colles i els bastoners d’Avinyó van participar ahir al matí a la trobada de gegants on els amfitrions, el Joan del Vi i la Pepeta de la Rovirassa, van poder estar acompanyats del gegant vell del poble, el Moro, que després d’una acurada restauració va poder lluir amb tot el seu esplendor. Va ser una matinal de cultura popular que ja va tenir el seu preàmbul dissabte a la tarda amb la trobada castellera, que va reunir els Picapolls de la Gavarresa, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Santpedor.

El concurs de paelles, amb prop de 400 persones, la representació teatral i el concert de Lildami, que va omplir la sala Polivalent, van ser alguns dels actes més concorreguts de dissabte. Ahir, la festa es va completar amb el concert i el ball de l’Orquestra Selvatana. Els actes, que s’allarguen fins demà, continuen avui amb animació infantil i el ball de confeti.