Navàs celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre la norantena edició de la Fira de Tardor. El comerç local, l’artesania, la cultura i la sobirania alimentària seran els quatre eixos des dels quals pivotaran tots els actes programats. Les activitats ja començaran aquest divendres amb la campanya «Fira’t!», amb la participació de 68 establiments, l’objectiu de la qual és fer promoció del comerç i serveis locals, i s’hi podrà participar fins al 16 d’octubre.

El divendres 14 d’octubre arrencaran els actes amb l’exhibició de cultura urbana a l’skate park i el «Wine&Music Stories», al Centre Enoturístic del Pla de Bages. El dissabte, la fira començarà amb el comerç al carrer i es farà la Caminada Entrevinyes de 5 km, amb la visita a diferents vinyes i una degustació de La Diferenta i formatges de Cal Music.

Entre les activitats del dissabte, també hi haurà un Vermut electrònic amb tapes i vins de proximitat, activitats infantils i el «Tastaentorn-Fet a Navàs», on es podran degustar vins, formatges, tapes i cervesa de proximitat, tot plegat amenitzat amb música. Teatre i una nova edició del Festival Test completaran la jornada.

El plat fort de la Fira de Tardor serà diumenge, amb un centenar de parades d’artesania i alimentació a la plaça de l’Ajuntament. Hi haurà tastos, demostracions d’oficis i tallers d’artesania, mostra de dansa d’arrel tradicional i audició de sardanes, amb la Cobla Lluïsos de Taradell, que estrenaran la sardana La Plaça, de Martí Just, amb l’Agrupació Sardanista de Navàs.