Castellbell perd Albert Mulero, expresident d'ERC al Bages

Mulero va ser tres cops cap de llista dels republicans a Castellbell, on ha estat regidor 12 anys

Albert Mulero va ser president comarcal d'ERC del 2015 al 2020

Albert Mulero va ser president comarcal d'ERC del 2015 al 2020 / ERC BAGES

David Bricollé

David Bricollé

Castellbell i el Vilar ha perdut aquest dimarts Albert Mulero, qui va ser regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament durant 12 anys, i que ha mort als 61 anys d’edat després d’una llarga malaltia. Mulero va tenir al llarg de pràcticament l’última dècada i mitja una profunda i activa implicació en la política comarcal a través d’ERC, ja que en va arribar a presidir la secció comarcal.

Aquest dijous, de 10 a 1 del matí, hi haurà oberta una vetlla al tanatori del Bages sud, a Sant Vicenç de Castellet, i també avui se li farà un funeral i alhora acte d'homenatge al Teatre Casino Burés de Castellbell, a les 8 del vespre.

Nascut a l'Hospitalet, Albert Mulero vivia a Castellbell i el Vilar des del 2006. Tot i que feia just un any que era al municipi, en els comicis del 2007 ja va formar part de la llista en un lloc simbòlic. Al cap de dos anys, Mulero va ser escollit president de la secció local, i a les eleccions del 2011 en va ser el candidat, posició que va repetir quatre anys després i també a les eleccions del 2019. En aquests tres mandats va estar a l’oposició davant les majories absolutes del PSC. Va ser el juliol del 2015 quan va ser escollit president comarcal del partit republicà. Cinc anys més tard es va fer el relleu i va ser la surienca Marta Viladés qui li va agafar el testimoni comarcal. Tot i que ja feia temps que se li havia diagnosticat la malaltia i que va haver de reduir l'activitat política, es va mantenir al peu del canó i va esgotar el darrer mandat com a cap de l'oposició, complentant un total de 12 anys al consistroi. Mulero encara va prendre part en algun dels actes de l’última campanya electoral per a les municipals, fent costat al candidat de Sumem per Castellbell, Adrià Valls, la llista vinculada a Esquerra, que va ser la guanyadora. 

A través d'un tuit a les xarxes socials, ERC Bages n'ha lamentat la pèrdua i l'ha definit com "una persona honesta, treballadora i implicada amb el seu poble i país".