Segueix-nos a les xarxes socials:

15 d'octubre

Castellfollit consolida la fira que promou la seva mongeta autòctona

La festa, que diumenge arriba a la sisena edició, girarà a l’entorn del mercat de productes artesans i de proximitat

Castellfollit consolida la fira que promou la seva mongeta autòctonaArxiu/Alex Guerrero

Castellfollit del Boix acollirà aquest diumenge al matí la sisena Fira de la Mongeta amb un mercat de productes artesans i de proximitat, activitats per infants, demostracions culinàries i música. El certamen, que tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia, pretén promoure aquest llegum autòcton arreu del territori. La fira, enfocada a un públic familiar, es consolida amb la voluntat de repetir l’èxit de les edicions anteriors.

El mercat de productes artesans i locals torna aquest diumenge a Castellfollit del Boix amb la Fira de la Mongeta, que comptarà amb la participació de l’Associació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix, restaurants del municipi i altres productors agroalimentaris i artesans de la comarca. La fira tindrà un espai de degustació on es faran tastos de mongeta i altres productes del territori oferts per les parades del mercat.

Els visitants poden conèixer de primera mà com es batien abans les mongetes

A més, els visitants podran conèixer de primera mà com es batien les mongetes fa temps, amb tècniques antigues i gràcies a una mula. Els infants també tindran el seu espai i comptaran amb l'espectacle d'animació infantil En Clau de Sol, a càrrec de Santi Rovira, i amb els tallers infantils de la Xarranca. Com en altres edicions, hi haurà l’oportunitat d’aprendre a cuinar receptes originals amb mongeta gràcies al xef manresà Jordi Llobet de l’Espai Gastronòmic. Una exposició de tractors antics, la visualització del documental «Llavors d'or Blanc» i un concert de «De tu a tu» completaran la programació de la fira.

A part de les mongetes de l’Associació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix, a la fira també s’hi trobarà vi del Celler Grau i Grau i d’Entrebosc, mel de Ca la Melera, formatges de la Formatgeria La Brolla, porc ral de Ca la Pilar d’Avinyó, licors de Xarrup 6.5, el restaurant Ca l’Andorrà i l’artesania de Cal Sargantana i Montserrat Riu, entre altres.

La mongeta de Castellfollit del Boix és una varietat autòctona i originària d’aquest municipi i és un dels 55 productes singulars catalogats pel Programa de la Xarxa de Productes de la Terra de Barcelona.

Prem per veure més contingut per a tu