Castellbell recupera el trànsit al pont del Burés després de quatre mesos

S’ha habilitat pas alternatiu regulat amb semàfors mentre continuen les obres d’ampliació

Vehicles circulant aquest dilluns per l'espai habilitat del pont mentre contiuen les obres

Vehicles circulant aquest dilluns per l'espai habilitat del pont mentre contiuen les obres / MIREIA ARSO

David Bricollé

David Bricollé

Els cotxes ja tornen a circular pel pont del Burés de Castellbell el Vilar, principal porta d’entrada i sortida del nucli urbà, que estava totalment tancat des de mitjan gener a conseqüència de les obres de remodelació i ampliació de l’estructura. L’accés s’ha reobert parcialment a la circulació un mes abans del previst. La importància de la connexió i el bon ritme de les obres que s’hi estan realitzant des de la tardor passada ha fet que es tornés a posar en servei amb pas alternatiu regulat amb semàfors, mentre els operaris hi continuen treballant. De fet, la superfície de la part per on es pot circular és encara de formigó, ja que l’asfaltatge serà una de les últimes operacions que s’hi durà a terme, en els acabats que es faran al llarg del pròxim mes.

Es tracta d’una infraestructura clau per a la mobilitat del municipi, pel fet que és la connexió més directa amb la carretera C-55, i la que utilitzen la majora de conductors que entre i surten del poble.

La recuperació del trànsit rodat ha permès reobrir l’accés nord de Castellbell i el Vilar a través de la C-55 i restablir la circulació de la línia de bus que uneix Monistrol de Montserrat i Manresa i les línies de transport escolar que tornaran a circular pel municipi amb normalitat.

Vehicles circulant aquest dilluns per l'espai habilitat del pont mentre contiuen les obres

Vehicles circulant aquest dilluns per l'espai habilitat del pont mentre contiuen les obres / MIREIA ARSO

Com es deia, en el marc de la fase final d’obres quedarà pendent l’asfaltatge definitiu i els acabats que són compatibles amb el trànsit, a través d’aquest pas alternatiu. De moment, el que no es permetrà és el trànsit de vianants, que es mantindrà com fins ara pel pont vell.

Quan estigui acabat el conjunt de la intervenció, que té un pressupost d’1,8 milions d’euros assumit per la Diputació de Barcelona i amb una aportació de 30.000 euros per part de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, el nou pont disposarà del doble d’amplada al llarg dels seus 310 metres que permetem salvar el pas del riu Llobregat. A més, guanyarà un espai propi per a vianants i ciclistes.

Els treballs de remodelació integral d’aquesta infraestructura van començar el passat mes d’octubre i és previst que acabin completament a finals de juny. Amb aquestes obres es col·loquen barreres de contenció, s’ha instal·lat un mur de 20 centímetres de formigó i una barana metàl·lica de protecció per a vianants i ciclistes i, finalment, també es millora el revolt d’accés al pont des de la banda nord. L’estructura antiga es manté amb la tipologia d’arcs múltiples amb voltes de formigó suportades per piles també de formigó i revestides de pedra de gres. En paral·lel, s’està renovant la il·luminació del pont amb tecnologia LED i adaptada a la normativa actual.