15 d'octubre

Castellfollit consolida la fira que promou la seva mongeta autòctona

La festa, que diumenge arriba a la sisena edició, girarà a l’entorn del mercat de productes artesans i de proximitat

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix, l'any passat

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix, l'any passat / Arxiu/Alex Guerrero

Redacció

Castellfollit del Boix acollirà aquest diumenge al matí la sisena Fira de la Mongeta amb un mercat de productes artesans i de proximitat, activitats per infants, demostracions culinàries i música. El certamen, que tindrà lloc de les 10 del matí a les 2 del migdia, pretén promoure aquest llegum autòcton arreu del territori. La fira, enfocada a un públic familiar, es consolida amb la voluntat de repetir l’èxit de les edicions anteriors.

El mercat de productes artesans i locals torna aquest diumenge a Castellfollit del Boix amb la Fira de la Mongeta, que comptarà amb la participació de l’Associació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix, restaurants del municipi i altres productors agroalimentaris i artesans de la comarca. La fira tindrà un espai de degustació on es faran tastos de mongeta i altres productes del territori oferts per les parades del mercat.

Els visitants poden conèixer de primera mà com es batien abans les mongetes

Els visitants poden conèixer de primera mà com es batien abans les mongetes / Arxiu/Alex Guerrero

A més, els visitants podran conèixer de primera mà com es batien les mongetes fa temps, amb tècniques antigues i gràcies a una mula. Els infants també tindran el seu espai i comptaran amb l'espectacle d'animació infantil En Clau de Sol, a càrrec de Santi Rovira, i amb els tallers infantils de la Xarranca. Com en altres edicions, hi haurà l’oportunitat d’aprendre a cuinar receptes originals amb mongeta gràcies al xef manresà Jordi Llobet de l’Espai Gastronòmic. Una exposició de tractors antics, la visualització del documental «Llavors d'or Blanc» i un concert de «De tu a tu» completaran la programació de la fira.

A part de les mongetes de l’Associació de Productors de Mongeta de Castellfollit del Boix, a la fira també s’hi trobarà vi del Celler Grau i Grau i d’Entrebosc, mel de Ca la Melera, formatges de la Formatgeria La Brolla, porc ral de Ca la Pilar d’Avinyó, licors de Xarrup 6.5, el restaurant Ca l’Andorrà i l’artesania de Cal Sargantana i Montserrat Riu, entre altres.

La mongeta de Castellfollit del Boix és una varietat autòctona i originària d’aquest municipi i és un dels 55 productes singulars catalogats pel Programa de la Xarxa de Productes de la Terra de Barcelona.