L´assemblea de clubs de l´ACB, que s'ha reunit aquest divendres a Barcelona, ha acordat defensar els arguments que fan que l´actual cànon per tal d´ascendit a la lliga Endesa sigui de gairebé 5 milions d´euros, sumant la xifra per a la inscripció (3,2 milions d´euros) i el fons de regulació dels ascensos i descensos (1,6 milions).

Des de la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) es va obrir fa uns dies un expedient en contra de l´ACB per «possibles pràctiques restrictives i per imposar condicions draconianes als clubs que adquireixen el dret a pujar de la LEB Or a l´ACB pels seus mèrits esportius». La intervenció per part del CNMC ha arribat arran d´una demanda presentada pel Tizona Burgos, club ja desaparegut, que no va poder complir els requisits de l´ACB. Amb l´Ourense, finalment, es va arribar a un acord i té una plaça garantida per a la propera temporada 2016/17.

Jaume Arnau i Carles Sixto, com a president executiu i gerent a l´ICL Manresa, han participat a la reunió d´avui en la qual l´ACB ha acordat que «formularà les al·legaciones a l´escrit de la CNMC i proposarà, a través dels seus serveis jurídics, totes les proves que entengui són adequades en la seva defensa».En la present temporada, l´equip del Palència ha aconseguir el títol de la LEB Or i la plaça d´ascens de forma directa: l´equip castellà ja ha manifestat que el cànon que hi ha en l´actualitat és abusiu. L´altra plaça per pujar a l´ACB es dirimeix amb un llarg play-off d´ascens que ara mateix es troba a semifinals.