Un ICL Manresa gairebé desconegut respecte de la temporada passada ha començat aquest dimarts a caminar amb una plantilla absolutament renovada i encara amb les absències dels nord-americans Scott Suggs i Joe Trapani, els quals arribaran en el decurs de la setmana, probablement dimecres. A més, s'ha donat a conèixer l'arribada de David Jofresa, el qual la temporada passada era al MoraBanc Andorra, qui jugarà amb l'equip vinculat, el BC Martorell.

La jornada per als jugadors, entre els quals ja hi havia els quatre balcànics, Cvetkovic, Aranitovic, Andric i Cakarun, a més del congolès cedit per l'Unicaja Romaric Belemene, ha començat a les nou del matí amb les primeres revisions mèdiques a Prevint. Després, al migdia, la comitiva s'ha traslladat a la seu de Mútua Intercomarcal, on han tingut lloc els primers parlaments.

Després de la benvinguda per part dels seus responsables, el president del club, Jaume Arnau, qui s'estrenava en aquest acte, ja que l'any passat faltaven poques setmanes perquè fos designat, ha recordat que "en la celebració per la permanència al Kursaal vaig dir que la temporada que ve patiríem menys i crec que ho farem. És important poder tenir el mateix entrenador, i que sigui Ibon Navarro, i crec que hem fet una plantilla maca que ha creat una certa expectació a la ciutat".

Convertir la plantilla en un equip

Per la seva banda, Ibon Navarro ha recordat que un dels signes de l'ICL Manresa és el de "reinventar-se cada any" i que això és bo perquè "significa que els nostres jugadors ho fan bé i poden anar a d'altres equps amb més potencial econòmic". El tècnic vitorià ha admès que "mirant les plantilles de l'ACB es veu que segurament són més potents que les de l'any passat i la nostra feina serà convertir la que tenim en un equip".

Sobre l'estil de joc que s'hi podrà practicar, "és diferent, ja que l'any passat teníem un home de referència com Dejan Musli, però ho serà tant pel que fa al joc interior, com exterior. Els nostres jugadors en la posició 3 tenen una potència física important i els 1 i 2 tenen gràcia amb la pilota a les mans. Llavors caldrà veure com s'amotlla a cada situació".

L'ICL entrenarà a Manresa durant la primera setmana i la que ve es traslladarà a Viella per fer-hi una estada de pretemporada.