El Baxi Manresa jugarà avui el primer partit de la pretemporada (20 hores, Esport3) davant de l'exequip del seu actual entrenador, que ara prepara l'extècnic dels bagencs Ibon Navarro. El MoraBanc Andorra, equip que per segon any consecutiu disputa competició europea, serà la primera pedra de toc, tot i que els manresans afronten el partit amb tres absències importants.

Així, a les ja conegudes d'Alex Renfroe, que pot incorporar-se a l'equip la setmana que ve si eliminen el seu equip de la lliga porto-riquenya, i de Cady Lalanne, que encara no ha resolt els problemes amb el visat, s'ha d'afegir la de Justin Doellman. Va ser el mateix Peñarroya qui va explicar ahir, en declaracions fetes als mitjans del club, que «afrontem el partit molt verds, sense totes les peces. A més, Justin té molèsties al bessó i no jugarà», amb la qual c0sa s'haurà d'esperar a debutar fins dissabte que ve, en el partit de la Lliga Catalana contra el Barça Lassa.

Tres reforços

Davant de les múltiples baixes, el club va informar ahir que tres jugadors que han estat entrenant-se amb l'equip aquests dies el poden reforçar de cara als primers amistosos, començant pel d'avui. D'un d'ells ja va informar fa dies. Es tracta del pivot Yankuba Sima, nascut a Girona el 1996, que fa 2,11 metres d'alçada i que s'espera a retornar a la Universitat d'Oklahoma State.

Els altres dos són menys coneguts pel gran públic. El primer és Francisco Salvador del Águila, un ala-pivot format a les categories inferiors del Reial Madrid. Nascut a Almeria fa 19 anys, fa 2,01 metres i ha estat al club blanc i a la selecció espanyola. L'altre és el base Pablo Pérez, nascut fa 21 anys a Conca i format al planter del València Basket. Ha militat en equips de la LEB Or com el Valladolid i la temporada passada amb el Levitec Osca, amb el qual es va enfrontar als manresans, i fa 1,81 metres d'alçada. La resta de la plantilla ja està preparada.