El Baxi Manresa segueix sense guanyar a casa després d´un duel en què ha competit a la primera part i en què ha caigut en una mala represa víctima primer de l´encert de Wiltjer, l´ala-pivot de l´Unicaja, de les pròpies errades i de l´obcecació amb un arbitratge de categoria inferior.

El Manresa ha superat un irregular inici de primer període (0-5) amb tot un seguit d´accions en què no s´ha precipitat i que li han fet adquirir el primer avantatge en el marcador (10-8). L´entrada de Lalanne i dos bàsquets de Lundberg han donat un màxim avantatge de deu punts (22-12) reduït a sis al final del quart (22-16).

A l´inici del segon parcial, sequera de punts per les dues bandes trencada per Lalanne a 6.37 per al final del quart. Però la segona unitat manresana no funcionava amb atac i un parell de triples de Waczynski i Salin han servit per reduir el marge fins al 24-23. Peñarroya ha reaccionat fent entrar els titulars i situant Del Águila durant uns segons per controlar Shermadini i, tot i que un bàsquet de Díez ha posat els malaguenys a davant (28-29), el llançament exterior del Baxi ha reviscolat i dos triples seguits de Toolson i un de Vene han servit per arribar a la mitja part amb un esperançador 42-35.

El tercer quart no ha començat bé per al Baxi, que ha vist com 14 punts gairebé consecutius de Wiltjer en menys de cinc minuts obligava Peñarroya a aturar el partit amb 48-52. No ha servit de res, i tot i que la diferència s´ha mantingut al voltant dels sis punts en els instants posteriors, Wiltjer ha reaparegut i Lessort li ha agafat el relleu, enmig de protestes del públic i de Peñarroya, l´Unicaja ha anat ampliant la diferència fins als dotze punts del darrer descans (59-71).

El partit ja estava decidit i el final ha estat poc edificant. Els deu darrers minuts han estat un seguit de faltes mal indicades, protestes, cops i tècniques per totes bandes que han ajudat l´Unicaja a escapar-se de fins a 17 punts i al públic a esbravar-se. El Baxi farà bé d´oblidar la segona part d´aquest dissabte i començar a pensar a recuperar el bon camí que ahir va demostrar durant força minuts per viatjar dissabte a Múrcia.