El Baxi Manresa ha derrotat al Lietkabelis lituà al Nou Congost en la segona jornada de la Champions League (76-70). Els de Pedro Martínez han patit en alguns moments del partit per l'ajustat marcador, però el domini ha estat del conjunt local i la victòria ha estat molt ben treballada pel Baxi. Els interiors, Kravish i Magarity, han estat els homes més destacats del partit. Per part del Lietkabelis, l'exmanresà Sakic ha donat més d'un mal de cap a la defensa local.

El Baxi comença accelerat (13-15)

Els manresans han començat molt accelerats. Ha desaprofitat segones oportunitats en el rebot ofensiu i ha patit tres pèrdues. Els dos primers minuts han estat un intercanvi de cistelles entre ambdós equips. Amb dues defenses molt fluixes, han aprofitat el joc interior i Kravish ha anotat els 6 primers punts dels bagencs.

Amb el temps mort de Pedro Martínez i l'entrada de Toolson els manresans han despertat i han igualat el marcador, però dues jugades després el tècnic del Lietkabelis, Nenad Canak, ha demanat un altre temps mort i els visitants s'han tornat a posar per davant.

El Baxi ha sortit amb Dani Pérez, Jordan Davis, Pere Tomàs, Juampi Vaulet i David Kravish. L'argentí jugant de 4 ha estat la principal novetat dels de Pedro Martínez i no ha començat especialment bé, concedint els primers punts del Lietkabelis. Marc Peñarroya ha debutat a Europa ja en el primer quart i ha anotat un excel·lent triple que, malauradament, estava fora de temps i no ha pujat al marcador.

El Manresa reacciona amb agressivitat (32-30)

Tot i que el segon quart ha començat amb la lesió del jove Marc Peñarroya, la reacció inicial del Baxi ha estat molt positiva. Els bagencs, liderats per Toolson, s'han avançat al marcador gràcies a l'encert en la línia de tres i l'agressivitat en el rebot ofensiu. El Manresa ha acabat el quart amb un total de 12 rebots ofensius per 4 del Lietkabelis. La màxima avantatge dels de Pedro Martínez ha estat de 8 punts.

El Baxi Manresa ha marxat al descans amb el domini del joc però tot i així el marcador seguia igualat i el partit estava totalment obert. El més destacat en aquests primers 20 minuts del Lietkabelis ha estat Zeljko Sakic, exjugador del Manresa amb Pedro Martínez. El croat ha acabat la primera part amb 7 punts, 5 rebots i 2 assistències.

El Manresa no es distancia (56-51)

Al Baxi li ha tornat a passar el mateix que al segon quart. Tot i dominar en tot moment el període, el Lietkabelis no està gaire lluny del marcador i està a només cinc punts de diferència quan el Baxi ha tingut fins a una avantatge de 12.

La tornada dels vestidors ha estat molt positiva pel Baxi Manresa. Primer amb dos triples consecutius de Pere Tomàs i Magarity i posteriorment amb una exhibició de Jordan Davis amb grans accions individuals.

Un dels grans problemes que ha patit el Lietkabelis en aquest partit són les monumentals errades dels lituans en la línia de 6,75. Al final del tercer quart els lituans porten 0/12 en llançaments de tres.

Magarity sentencia (76-70)

El protagonista principal del darrer quart ha estat William Magarity, tant en atac, com en defensa. El suec, juntament amb Kravish, ha estat el més destacat, sobretot al principi del quart.

Però el patiment del Baxi Manresa no ha finalitzat fins ben bé els últims tres minuts de partit, perquè el Lietkabelis ha anotat els dos primers triples en tot el partit que han servit per empatar el marcador. Després, han tornat al desencert en el llançament de tres que han tingut durant tot el partit.

Tot i els moments complicats, el Baxi ha tingut la situació controlada i els dos interiors (Kravish i Magarity) han sentenciat la segona victòria europea.

Després del partit, Pere Tomàs i Eulis Báez han destacat el valor moral que ha de donar aquesta victòria a l'equip de cara a l'ACB:

Pere Tomàs: «A veure si aquesta victòria ens dona confiança per remuntar a la Lliga»

Eulis Báez: «No podem pensar en cansament ni res d'això, és el que hi ha»