L'aler català Sergi Vidal ha anunciat aquest dimarts, als 38 anys, la seva retirada del bàsquet professional, després de 20 temporades en què ha jugat en vuit equips diferents i ha guanyat deu títols.

"Després d'un temps meditant, ha arribat el moment. He decidit penjar les botes i deixar la pràctica de l'esport professional. Han estat 20 temporades plenes de felicitat, sacrifici, esforç i dedicació plena al que més m'ha agradat fer a la vida, jugar al bàsquet", ha explicat en un carta publicada a les seves xarxes socials.

L'aler, de 1,98 metres, ho deixa després de conquistar dues Lligues ACB amb el TAU Ceràmica (2002 i 2008), quatre Copes del Rei (amb el TAU en 2002, 2004 i 2006 i amb el Reial Madrid en 2009) i altres quatre Supercopes d'Espanya amb el TAU (2005, 2006, 2007 i 2008).

Vidal també ha militat al Joventut de Badalona (en dues etapes), Laguna Aro GBC, Unicaja, Breogán, Fuenlabrada i el Baxi Manresa. En aquests dos últims equips, ho ha fet aquest any amb contracte temporal, després de recuperar-se d'una operació de genoll, però el seu físic ja ha dit prou.

"Ho deixo sentint-me molt estimat i amb la satisfacció d'haver donat sempre el meu cent per cent, haver defensat amb orgull cadascuna de les samarretes que he vestit i haver anteposat les necessitats de l'equip a les meves, intentant sempre ser un bon company, professional i ser-hi per el que fes falta", resumeix.

El jugador badaloní es retira després de completar 641 partits a l'ACB, on ha anotat 4.087 punts, repartit 1.189 assistències i capturat 1.686 rebots.

Per Vidal, comença ara "una nova vida plena de reptes i projectes personals" que afronta "amb les mateixes ganes i passió que ho va fer aquest noi de Badalona amb destinació a Vitòria, passant per Madrid, Sant Sebastià, Màlaga, novament Badalona, Lugo , Fuenlabrada i finalment Manresa ".

"No és un comiat, bàsquet, és un fins aviat!", conclou Sergi Vidal, que s'acomiada donant les gràcies en català, castellà, basc i gallec: "Moltes gràcies, muchas gracias, eskerrik ascko, moitas grazas".