Era evident que la falta d'intensitat amb la qual el Baxi Manresa va encarar el primer període va ser clau per explicar la derrota. En els altres tres quarts, la diferència només va ser de dos punts per a la Penya, però els dotze del primer i, sobretot, la mala sensació, va pesar massa. Així ho explicava el capità dels manresans, Guillem Jou, que al final de l'enfrontament admetia que «hem començat el partit amb una marxa menys que ells, ja que el Joventut ho ha fet amb una intensitat molt alta. Per això hem anat tot el partit darrere seu i ens hi ha costat d'entrar. Queden quinze dies per començar la lliga i ens hem d'anar preparant per iniciar-la el millor possible»

Per al jugador de Llagostera, en declaracions al Twitter del club, «cal analitzar els partits, els errors que hem fet, les coses que hem de millorar i els aspectes que hem de treballar més per veure què ens ha de sortir millor i que quan comenci la lliga tot vagi millor. Ara tranquil·litat, treballar i seguir pel camí que hem començat».

Durant el xoc, Pedro Martínez va mostrar descontentament per algunes accions, sobretot defensives. Els àrbitres li van indicar una tècnica per protestar una probable falta a Vaulet en un tir que va entrar.