El Baxi Manresa va perdre amb claredat un partit en què va fer la goma durant tres quarts fins que Campazzo el va trencar en el definitiu.

Castigats per Llull i Tavares

Tot i que Scott Eatherton va anotar la primera cistella del partit en un tir a mitja distància, el Baxi va tenir molts problemes per aturar Tavares en els primers minuts. El capverdià va anotar sis punts gairebé seguits per situar el 8-2. Entre Vaulet i el mateix Eatherton van reduir la diferència, però el nord-americà va cometre la segona falta massa aviat i va haver d'entrar a la pista Sajus.

A part del pivot blanc, que seguia anotant i taponant, Sergi Llull també tenia el dia, com gairebé sempre contra el Manresa, i amb un triple i una jugada de 2+1 va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort (19-8 a 4.56). Mason va entrar a jugar de base per la falta de Tabu, però l'ofensiva bagenca seguia encallada. Per sort, el Madrid semblava refiat en la seva ofensiva. Vaulet va trencar un parcial de 8-0 i Sima va donar un gran relleu, amb sis punts seguits (25-16). Un contraatac de Rafa va rebaixar fins a set punts (25-18) abans del primer descans.

Duel de 'highlights'

Sima va seguir amb el seu recital i entre ell i Eatherton van posar sis punts de distància (28-22). Pedro Martínez ho va provar per primer cop enguany amb dos cincs, el nord-americà i Sajus, davant de la falta de quatres. L'intercanvi de cistelles entre els dos equips van deixar la de Reyes, que es convertia en el màxim anotador en un sol equip de la lliga, grans triples de Rafa i Carroll i esmaixades d'Eatherton i Garuba (37-27). Però ja se sap que aquest joc afavoreix els blancs i el vuitè punt de Carroll va obligar Pedro Martínez a demanar temps amb 39-27.

Mason va tornar a la pista i ell i un triple d'Eatherton van aplicar bé les instruccions (39-32). Els següent minuts van mostrar accions espectaculars com una esmaixada de Sajus fent un pòster a Tavares i un tap d'Eatherton a Garuba. La diferència s'estabilitzava (45-37, amb un tir lliure anotat per Mason) i el mateix jugador amb passaport alemany va fer parar el partit a Pablo Laso amb un triple (45-40). La diferència, finalment, va ser de set punts, amb dos tirs lliures de Sergi Llull.

Campazzo para els peus

El bon partit d'Eatherton es va veure condicionat per la tercera falta, tot i que no va ser rellevat. La defensa del Madrid va créixer un pas i va eixamplar la diferència fins als catorze punts després d'una acció rara amb esmaixada de Deck, que va posar el 54-40, sense punts per al Baxi encara en tres minuts i mig.

Hinrichs va trencar la sequera, però el Madrid ara estava animat i Randolph i Campazzo van disparar la distància fins als divuit punts (60-42). Però dos triples seguits, d'Eatherton i Mason, a part d'un tir a mitja distància de Sajus, van parar el cop (60-50). Rafa, amb un altre triple des de la cantonada, va tancar un parcial de 0-11 i va obligar Laso a aturar el duel (60-53). La reacció blanca no es va fer esperar, amb bàsquets dels dos de l'inici, Tavares i Llull (64-53) i un seguit d'accions de l'«homenatjat» Campazzo, provocant faltes, van posar el 73-58.

Càstig final

L'últim període va començar amb la sensació que ja s'havia decidit qui guanyava el partit. El Baxi va deixar per uns moments de fer el seu habitual joc acadèmic en atac i això va permetre que el Madrid anotés amb facilitat, amb un Campazzo que ja volia marxar deixant tot el seu recital de passades i encerts, i també de joc teatral. Un bàsquet de dos d'Albalde va posar el 79-60, mínimament rebaixat per un bàsquet de dos de Vaulet.

Mason tenia problemes amb el base argentí, de qui va rebre un cop de colze primer i a qui ha cometre una falta antiesportiva després, fruit de la desesperació. Les errades en atac seguien arribant i Deck va establir la màxima distància (87-64, a 5.52). A quatre minuts i mig, Campazzo va deixar la pista definitivament amb el partit enllestit.

Els minuts de les escombraries van intentar ser aprofitats pel Baxi per reduir la distància, però el Madrid no es va deixar. Va tenir 26 punts (96-70, amb triple de Carroll) i va arribar al punt número 100, però aquest cop el Baxi hi va estar lluny, en la diferència contrària més gran de tota la temporada.