El Baxi Manresa està d’enhorabona. El títol de campions de la Lliga Catalana va portar l’equip de Pedro Martínez a l’ajuntament de la capital bagenca, ahir al vespre, per rebre la felicitació del consistori en nom de la ciutat. Els homes de Pedro Martínez, així com tot el cos tècnic i directiu, van ser rebuts per l’alcalde Marc Aloy, i el regidor d’esports de la ciutat, Antoni Massegú, en un acte breu però emotiu per la presència de públic, que es va voler fer notar a l’exterior, a la Plaça Major. Els aficionats del Baxi van continuar la festa del diumenge amb crits, tambors i càntics abans i després de la recepció, que es va celebrar al Saló de Sessions. Els jugadors nouvinguts s’ho miraven encuriosits, algun fins i tot ho gravava.

Marc Aloy va parlar de «trobada inesperada. Ha estat molt bonic, ens heu fet creure que era possible i al final ho ha estat». L’alcalde va voler dedicar un petit comentari a cada jugador, també als qui porten poc temps al club, com els nous fitxatges. Sylvain Francisco, la darrera incorporació del Baxi, ja ha estat batejat com a «Siscu». Marc Aloy s’hi va referir així mentre apuntava que «els que acabeu d’arribar ja ens heu guanyat en molt poc temps». El president del Baxi Manresa, Josep Sáez, es va mostrar molt orgullós de la feina feta. «La darrera vegada que vam venir a l’Ajuntament va ser per l’ascens a l’ACB. Des d’aleshores el nostre objectiu ha estat créixer i construir un projecte. Això és mèrit de l’equip, cos tècnic i aficionats». Massegú va voler reivindicar el paper del Baxi Manresa com el «millor ambaixador d’una ciutat» i va agrair als jugadors, tècnics i directius l’alegria del diumenge. «Heu fet que ens llevem tots amb un somriure».

Recepció pel Baxi a l'Ajuntament de Manresa Albert Blaya

Després d’un any i mig de pavellons buits i esport en aïllament, la victòria del diumenge va tancar el cercle, en un retrobament somiat. Rafa Martínez explicava que «va ser una suma de tot. El retorn del públic i guanyar un títol després de tants anys. La recordaré com una nit molt bonica.» A més, el títol va arribar davant un dels rivals més forts d’Europa, un FC Barcelona que tot i tenir baixes, presentava una plantilla completíssima. «És molt especial guanyar jugant contra equips que tenen molt més pressupost que tu i oferir espectacle», subratllava Martínez. Un dels jugadors més destacats va ser Yankuba Sima, un dels noms que més ha crescut en els últims temps. El pivot català va anotar 15 punts i va ratificar el seu bon moment de forma. «Cada vegada em sento millor i més integrat dins l’equip. Crec que es nota en la meva progressió i aquesta temporada espero tenir igual o millor temporada que l’anterior». Sima, que suma la seva quarta temporada al club, va explicar que «va ser una nit molt alegre i emocionant. Vam tornar a tenir aficionats després d’un any i mig i es va notar, perquè el Congost té un ambient elèctric i tot i ser 1.200 espectadors va semblar que estigués ple». 

Pedro Martínez va exemplificar amb el seu parlament l’objectiu i l’ADN d’aquest equip. «Seré breu. Demà tenim entrenament a les 11». Les seves paraules van provocar riures i aplaudiments entre plantilla i cos tècnic. Tot i la victòria històrica del Baxi, el seu capità Guillem Jou va anar en la mateixa línia que Martínez, i va assegurar que «treballarem per fer una gran temporada i tant de bo puguem tornar a l’Ajuntament. Això tot just acaba de començar, us prometem esforç i molta dedicació». 

A la sortida del consistori, els aficionats continuaven a les portes de l’Ajuntament per fer-se fotos amb els jugadors i ovacionar-los amb càntics. Un dels jugadors més reclamats va ser el flamant MVP de la final de la Lliga Catalana, Ismael Bako, el pivot belga. El jugador del Baxi va ser rebut amb els crits «d’MVP, MVP», tot i que el basquetbolista va mostrar la seva faceta més tímida. 

47

Lliga Catalana: Baxi Manresa - Barça J. ALBERCH/ M.A.CHAZO / FCBQ