Castell de l'Areny ha tornat a ser l'escenari, per tercer any consecutiu, de la jornada boletaire impulsada per l'Ajuntament de Castell de l'Areny i Regió7. Una quarantena de persones van participar a la matinal que, un any més, ha servit per promoure la salut amb un programa d'activitats que van fusionar la natura i la gastronomia en un entorn privilegiat. La pluja va ser la convidada no desitjada d'una jornada que va ser ben valorada pels organitzadors i els participants.

La matinal va començar amb una caminada d'uns cinc quilòmetres per l'entorn de Castell de l'Areny, a càrrec de membres del Centre Excursionista de la Comarca de Bages. Molts dels inscrits a la proposta lúdica era la primera vegada que visitaven Castell de l'Areny i, a banda de poder conèixer-ne l'entorn i alguns dels seus principals atractius patrimonials, com l'església romànica, també van descobrir-ne l'anisoteca de Pere Massana, amb més de 1.200 ampolles d'anís de diferents marques que en van deixar bocabadat més d'un.

Bolets a taula

Com no podia ser de cap altra manera en una jornada boletaire, aquest producte va ser l'estrella del dinar amb un menú que van elaborar els cuiners del restaurant Castell de l'Areny. La quarantena de participants van ocupar les taules del restaurant abans d'hora, ja que la pluja va impedir continuar a l'aire lliure, per degustar una proposta de plats elaborats especialment per a l'ocasió. Els comensals van poder tastar una amanida de bolets, croquetes de ceps, un carpaccio de peu de porc amb camagrocs i patates amb fredolics com a entrants, mentre que com a segon plat van poder escollir entre un jarret de vedella amb variat de bolets o conill amb rossinyols. En aquesta edició, el maridatge de vi va anar a càrrec de Ramon Roqueta, concretament un ull de llebre i un chardonnay.

Per altra banda, Curriu jardineria, floristeria i decoració de Cal Rosal va obsequiar amb un pensament totes les persones participants a la trobada.

L'alcalde de Castell de l'Areny, Pere Raja, va valorar positivament la jornada, que ha arribat a la tercera edició. «Tot el que sigui promocionar i donar a conèixer el nostre municipi, és positiu i volem continuar treballant en el vessant turístic», va assegurar.