El Teatre Municipal de Berga acull avui, a les 8 del vespre, l'espectacle solidari Espurnes en dansa, una proposta a càrrec del grup Frisos de l'Associació Catalana de Dansa Lliure i organitzat per la junta local Berga de l'AECC-Catalunya contra el càncer. Es tracta d'un acte benèfic, ja que tots els diners recaptats aniran a favor de l'AECC-Catalunya contra el càncer i es destinaran a la recerca i ajudes directes als malalts i les seves famílies.

Aquest espectacle de dansa és només un exemple de les diverses activitats que aquesta tardor s'estan organitzant al Berguedà per recollir diners per a la investigació del càncer. La comarca està acollint activitats solidàries amb una àmplia resposta dels veïns que se solidaritzen i es mouen per donar-hi suport. L'activitat d'aquest vespre és una continuació de l'espectacle que ja es va presentar el 2015 i funcionarà amb el sistema de taquilla inversa. El públic entrarà de manera gratuïta a veure l'espectacle i, un cop en surti, pagarà en funció del que consideri oportú.

El cap de setmana passat, Berga i Puig-reig van acollir també activitats per a recaptar beneficis per a la lluita contra el càncer. En el cas de la capital de comarca, Ginkgo, l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà va aconseguir mobilitzar gairebé mig miler de persones en la primera edició de la Cursa de la Dona. Una activitat que es podia fer corrent o bé caminant amb l'objectiu de solidaritzar-se amb les persones que pateixen càncer de mama. La proposta va tenir molt bona acollida i es van recaptar diners per al finançament de Gingko, que s'autogestiona. L'entitat treballa per donar suport a les persones que pateixen o han patit càncer i els seus familiars, i organitza activitats per fer difusió de la malaltia, el tractament i la prevenció, principalment, entre infants i adolescents.

Pel que fa a Puig-reig, l'escola Alfred Mata del municipi va ser l'escenari escollit, diumenge, per a l'organització d'una jornada plena d'activitats per recaptar diners per a la investigació de la malaltia. El col·lectiu Sense por, format per un grup d'amigues de Puig-reig que aquest any els ha tocat viure la malaltia de prop, va programar propostes per a tots els públics amb l'objectiu de recollir fons a canvi d'oferir una activitat lúdica als assistents. Tot i que les xifres encara són provisionals, s'han recaptat, a hores d'ara, més de 5.000 euros. El número de compte per a fer donatius encara està obert i els interessats poden fer-hi la seva aportació. Els organitzadors també han posat a la venda samarretes i tasses, entre d'altres.