El Museu de les Mines de Cercs serà, avui, durant tot el dia, la seu de les quinzenes Trobades Culturals Pirinenques, que acull, aquesta vegada, l'Àmbit de Recerques del Berguedà i que estan organitzades per una dotzena de centres d'estudis i entitats de recerca pirinencs, coordinats per la Societat Andorrana de Ciències. En aquesta edició s'han programat més d'una vintena de ponències que estan vinculades amb els usos del patrimoni al Pirineu.

Les jornades s'iniciaran amb una benvinguda per part de Jesús Calderer, l'alcalde de Cercs i diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i de Rosa Ser-ra, presidenta de l'Àmbit de Recerques del Berguedà. Al llarg del dia, diversos experts i estudiosos de les comarques pirinenques exposaran diversos temes relacionats amb els usos que es donen a espais patrimonials del Pirineu.

Com no podia ser de cap altra manera, el Berguedà també hi estarà representat amb quatre sessions de temàtiques diferents. La directora del Museu de les Mines de Cercs, Alba Boixader, parlarà de l'oferta patrimonial de l'equipament del municipi de Cercs. L'historiador Martí Picas parlarà sobre patrimoni postal de Vilada. El dinamitzador Ramon Felipó parlarà sobre el patrimoni literari de Berga i comarca amb la ponència «Antologia d'alguns textos fets per escriptors forasters». La darrera de les de les ponències berguedanes anirà a càrrec de Rosa Serra, presidenta de l'Àmbit de Recerques del Berguedà i historiadora, que parlarà sobre la història centenària de la colònia minera de Sant Corneli.

Durant les jornades també es presentarà el llibre «L'economia muntanyenca al Pirineu», que recull els resums de les ponències de la darrera edició de les trobades. Els assistents també tindran l'oportunitat de conèixer la colònia minera de Sant Corneli i el museu.